Tähän osioon on tarkoitus laittaa ruoka-ohjeita mitä on tullut kokkailtua vaunulla. Olen lisännyt jo joihinkin itse ottamia valokuvia.   
 
Broilerin maustamattomat minuuttipihvit (Kariniemen)
Näitä tulee paistettua pannulla tai grillissä, minuuttipihvien pintaan lisätään vain suolaa ja sitruunapippuria. Paistetaan normaalisti molemmin puolin kypsiksi. Usko tai älä, mutta sitruunapippuri sopii myös kanan kanssa.
 
 
Jauhelihapullat/pihvit
Jauhelihaa 400g (tähän voi käyttää myös broilerin jauhelihaa), noin desi vettä, yksi pussi ranskalaista sipulikeittoa (jauhe) ja kaksi kananmunaa. Sekoita veteen sipulikeitto ja anna turvota, lisää jauheliha ja kananmunat, lisää tarvittaessa suolaa, mutta suolaa kyllä tulee sipulikeitosta ja sekoita takaiseksi, pyörittele pullia tai tee pihvejä ja paista pannulla.
 
Jauhelihakastike
Jauhelihaa 400g (tähän voi myös käyttää broilerin jauhelihaa), yksi purkki herkkusieniä tai tuoreita herkkusieniä vastaava määrä, 2 rkl vehnäjauhoja, 2 dl vettä, 1 lihaliemikuutio, 1 purkki ranskankermaa, tarvittaessa suolaa ja jauhelihamaustetta. Ruskista jauheliha ja sienet pannulla, lisää vehnäjauhot jauhelihan päälle ja anna tummua, lisää vesi ja lihaliemikuutio ja anna hautua kannen alla, jos ei ole kantta, niin ilman sitä. Lisää vielä ranskankerma ja hauduta hetken verran. Tarjoa spagetin kanssa.
 
 
Uunimakkara  
Tähän tarvitset uunivuoan ja tavallisen uunin. HK sinistä makkaraa, Emmental juustoa viipaleina, wok-vihanneksia tai jotain muita vihanneksia ja öljyä. Voitele vuoka öljyllä, kuori makkarat ja tee viiltoja. Laita viiltoihin pala juustoa ja laita makkarat vuokaan ja lisää wok-vihannekset ja voitele ne myös öljyllä. Paista 200 asteessa noin 20-30 minuuttia.
 
Sikanautasäilyke ja uudet perunat
Paloittele liha kattilaan ja lisää hieman vettä, keitä kastikkeeksi. Keitä uusia perunoita. Perunoiden kanssa sopii lisäksi mustapippurituorejuusto tai sinihomejuusto ja Oivariini.
 
Miilunpolttajanspagetti
Pätkäspagettia neljän annoksen verran, yksi paketti pekonia, yksi ruokakerma, kaksi kananmunaa raakana, yksi pussi Emmental juustoraastetta, suolaa ja mustapippuria. Keitä spagetit ja paista pekonit, kaada vesi pois spageteista ja valuta liika rasva pekoneista. Sekoita spagettiin pekonit, kananmunat, kerma, juustoraaste ja mausteet kattilassa ja kiehauta hetki ja sekoita kokoajan pohjaa myöden. 
 
Perunamuusi         
Perunoita riittävästi perhekoon mukaan. Kuoritaan, keitetään ja survotaan, lisätään maitoa ja runsaati Oivariinia ja vatkataan vatkaimella jos sellanen on matkassa. Jos haluaa voi tähän keittää myös porkkanoita yhdessä perunoiden kanssa ja survoa ne joukkoon.
 
Kermasei
Tarvitset uunivuuan ja tavallisen uunin, tätä en ole tehnyt kaasu-uunissa. Pakaste seitä palana yksi paketti, 1 purkki kuohukermaa, tilliä (tuoretta tai kuivattua), ketsuppia ja suolaa. Voitele vuoka ja laita seipalat vuokaan ja laita niiden päälle hieman suolaa, avaa kermapurkki kokonaan ja sekoita siihen tilliä, noin 3 rkl ketsuppia ja suolaa sopivasti, sekoita, tarkista maku ja lisää tarvittaessa ketsuppia ja suolaa ja kaada seos sein päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 30-40 minuuttia. Tarjoa vaikka perunamuusin kanssa.
 
Lohisuikalekastike
Tähän käy valmista marinoitua suikaletta kaupasta, lisäksi voit laittaa pieneksi suikaloitua porkkanaa ja 2 dl kermaa. Paista porkkanoita vähän aikaan pannulla, lisää suikaleet ja paista kypsiksi ja lisää kerma, anna kiehua hetken.
 
Lohimedaljongit 
Kaupasta olen nämä lohipalat ostanut, ilman mitään marinadia. Lisää vaan suola ja sitruunapippuria pintaa, paista pannulla tai kääri folioon ja paista grillissä. 
 
Perunanyytit grillissä
Keitettyä perunaa tai pakastealtaasta perunasipulisuikaleita tai valkosipuliperunaa pussi tai pari. Jos keität itse perunat, niin kuori ja kuutio ne ennen keittämistä ja nehän voi keittää vaikka jo päivää ennen valmiiksi. Sitten tarvitset foliota, ota siitä reilun kokosia paloja. Palat voit ensin voidella öljyllä ja kauho sitten kasa perunaa, kyytipojaksi vielä Oivariinia pari nokaretta ja muutama nokare tuorejuustoa esim. mustapippuria ja/tai sinihomejuustoa. Sulje folio nyytiksi. Nyytteihin voit halutessasi lisätä vielä esim. tonnikalaa, ruskistettua jauhelihaa tai kanaa ja/tai vihanneksia. Tarjoa esim. grillatun makkaran kanssa.
 
 
Sinihomejuusto-ananaspiirakka
Tähän tarvitset piirakkavuokaa, desimittaa ja tavallista uunia, tätä en ole tehnyt kaasu-uunissa. Pohjaan tulee 1/2 dl perunasosehiutaleita (Mummonmuusi), 2 1/2 dl vehnäjauhoja, 75g margariinia ja 1 dl vettä. Sekoita kuivat aineet ja nypi joukkoon margariini. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille, pistele haarukalla ja paista 200 asteessa 10 minuuttia. Täytteeseen tulee 1 purkki ananaspaloja, 200g homejuustomurua, 1 pussi Emmental juustoraastetta, 2 kananmunaa ja 2 dl maitoa. Valuta ananakset ja levitä puolikypsän pohjan päälle. Lisää homejuusto, juustoraaste ja muna-maitoseos. Paista piirakkaa vielä noin 20 minuuttia, kunnes juusto on saanut väriä.
 
 
Kinkkupiirakka (kalkkunapiirakka)
Tähän tarvitset samat tarvikkeet kuin ylläolevassa ohjeessa. Piirakan pohja on sama, mutta homejuuston ja ananaksen tilalle tähän tulee täytteeksi: 1 pss kinkkua (tai kalkkunan suikaleita esim. kalkkunaleikettä), 1/2 prk fetajuustoa ja 4 kpl persikanpuolikkaita (säilyke).
 
 
Juustofondue
Tähän tarvitset fonduepannun mielellään keraamisen fonduepolttimen ja fonduenestettä sekä dippaushaarukat. Annoksesta tulee ateria kahdelle tai iltapala neljälle. Ainekset: 2 pakettia juustoa esim. Fondue Orginal, Fromalp, Sveitsi (sisältää Emmental ja Gruyere juustoa), muutama valkosipulinkynsi, loraus valkoviiniä, mustapippuria, ranskanleipä, 1 rasia viinirypäleitä ja 4-5 omenaa. Pilko leipä isoiksi kuutioiksi, kuori ja kuutioi omenat, pese rypäleet (älä puolita). Viipaloi valkosipulinkynnet ja hiero fonduepannun pohjalle ja jätä ne sinne, lisää valkoviini ja juustot ja sulata kaasulieden päällä ja sekoita kokoajan pohjaa myöden. Mausta mustapippurilla. Siirrä pannu polttimen päälle ja dippaile juustoon leipää, rypäleitä ja omenia.
 
Täytetyt letut
Tee letut vaikka valmiista Sunnuntai ohukais- ja vohvelijauheesta. Täytteeseen tulee, 2 purkkia tonnikalaa tai 400g jauhelihaa, sipulia, 1 purkki ranskankermaa, juustoraastetta ja vihanneksia esim. maissia, kesäkurpitsaa tai ananasta. Paista jauheliha/tonnikala, sipulit ja vihannekset pannulla, voit lisätä hieman vehnäjauhoja ja lisää ranskankerma, kiehauta hetki. Levitä lettujen päälle kasa täytettä ja kääri rullalle ja laita pellille sauma puoli alaspäin. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja paista kaasu-uunissa, niin kauan että juusto on saanut väriä tai tavallisessa uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
 
Sieninyytit grillissä
Isoja tuoreita herkkusieniä, pekonia, homejuustoa. Pese sienet ja ota jalat irti, laita sienten sisälle juustoa ja laita jalka kanneksi. Kääri sieni pekoniin ja laita varrastikkuihin. Paista grillissä.
 
Täytetyt tomaatit
Isoja tomaatteja ja vuohenjuustoa. Pese tomaatit ja leikkaa tomaateista kannet. Koverra sisus pois, laita sisälle juustoa. Laita kansi päälle ja laita tomaatit öljyllä voidellulle foliopalaan ja sulje folio nyytiksi ja paista grillissä. Tomaatin sisukset voit käyttää johonkin muuhun ruokaan.
 
Kesäkurpitsaveneet
Tähän tarvitset grilliä, foliovuokaa ja paistinpannua. Ainekset: kesäkurpitsaa 2 kpl, jauhelihaa 400g, ranskankermaa 1 prk, vehnäjauhoja 3 rkl, pieni purkki maissia, herkkusieniä, paprikaa, sipulia, juustoraastetta ja öljyä. Pese kurpitsat, koverra sisus pois. Laita kurpitsat öljyttyyn foliovuokaan ja laita grilliin pehmenemään. Valmista sillä aikaa täyte. Paista pannulla sipulit, jauheliha, herkkusienet, paprika ja kesäkurpitsojen sisus. Lisää maissit ja venhäjauhot, anna jauhojen tummua. Sekoita seos ja lisää ranskankerma ja anna kiehua. Koita kurpitsan kypsyyttä, jos pehmeitä, ota ne pois grillistä ja lisää täyte kurpitsoiden päälle ja laita juustoraastetta. Paista grillissä vielä jonkin aikaa, että paistos tummuu. Lisää valmiin annoksen päälle vaikka yrttejä esim. sitruunamelissaa.
 
 
Ceasarsalaatti
Tähän tarvitset juustohöylää tai terävä veitsikin käy. Romaine eli Roomansalaattia palkottuna tai jäävuorisalaattikin käy ihan hyvin, Parmesan juustoa; käytä juustohöylää tai valmiita Parmesan lastuja, paahdettuja leipäkuutioita; saa kaupasta valmiina ja valmista Ceasarsalaatinkastiketta, lisäksi voi laittaa katkarapuja ja keitettyjä kananmunia tai paistettuja broilersuikaleita. Sekoita kaikki aineet keskenään.
 
 
Halloumisalaatti
Tammenlehtisalaattia ja jääsalaattia pilkottuna, puolita kirsikkatomaatit ja viinirypäleet, pilko kurkkua ja punasipulia joukkoon ja laita salaatin päälle pannulla paistettuja halloumijuustoa, lisäksi valmista salaatinkastiketta ja koristeeksi muutama oksa timjamia.
 
Kreikkalainensalaatti
Valitse salaatiksi salaattisekoitus-pussi, lisää pilkotut tomaatit, kurkut ja sipulit, lisäksi oliiveja, fetajuustoa ja salaatinkastiketta.
 
Tonnikalasalaatti
Ainekset: risottoriisiä, kirsikkatomaatteja, maissia, jäävuorisalaattia, 2 prk tonnikalaa, Hesen talonkastiketta. Keitä noin 3 dl riisiä, jäähdytä. Lisää muut aineet ja tarjoa kylmänä.
 
Pippurimakrillisalaatti
Pilkottua jääsalaattia, leikkaa tomaatit, kurkku ja punasipulit, 1-2 savustettua pippurimakrillifilettä, keitettyjä kananmunia ja valmista salaatinkastiketta. Nypi kalasta piikit pois ja "revi" pieniksi paloiksi, yhdistä kaikki aineet.
 
Hedelmäinen viikuna-juustosalaatti
Tammenlehtisalaattia, jääsalaattia, 1/2 kurkkua, 1 omena, 1/2 rasiaa viinirypäleitä, 1 pkt(200g) briejuustoa, 1 pss(200g) viikunoita ja leipäkuutioita. Revi salaatti kulhoon, pilko kurkku ja omena, puolita rypäleet. Sekoita kaikki keskenään. Paloittele juusto ja viikunat, lisää salaatin päälle sekä lisäksi leipäkuutiot.
 
Leipäjuustosalaatti
Jäävuorisalaattia x2, 1 kurkku, 4 tomaattia, 1 punasipuli, 2 omenaa ja 300g leipäjuustoa. Revi salaatti, pilko muut ainekset ja sekoita keskenään.
 
Köyhät ritarit
Ranskanleipää, pullapitkoa tai jotain muuta vaaleaa leipää, kuohukermaa, marjoja tai jotain hilloa mitä löytyy, sokeria, kananmunia ja maitoa. Leikkaa leipä viipaleiksi, vatkaa kerma tai osta valmis kermavaahto "purkki". Kasta viipaleet muna-maitoseokseen ja paista pannulla. Tarjoa lämpimänä vaahdon, marjojen, hillon ja sokerin kera.
 
Pasha
Tähän tarvitset kahvisuodattimen tai siivilän, sideharsoa (apteekista), sitruspuristimen tai pärjäät varmaan ilmankin ja vatkaimen. Ainekset: 100g margariinia, 1 dl sokeria, 2 purkkia (400g) maitorahkaa, 1 purkki kuohukermaa, 1 kananmuna, puolen sitruunan mehu, 2 tl vaniliinisokeria, 1/2 dl mantelirouhetta, 1 rasia sukaattia, 1/2 dl Mariannerouhetta ja 1 purkki kirsikoita liemessä. Koristeeksi: nomparellejä. Vatkaa margariini ja sokeria vaahdoksi. Lisää rahka, muna, mausteet, valutetut ja puolitetut kirsikat ja vaahdotettu kerma. Laita rahkaseos valumaan sideharsolla vuorattuun muottiin ja paino päälle esim. lautanen ja tietenkin astia mihin valuu liemet. Anna valua jääkaapissa yön yli. Kumoa pasha tarjoiluvadille ja koristele.
 
Nuotiopulla
Hae metsästä pitkiä pajun oksia ja vuole ne puukolla kärjestä noin 20 cm matkalta. Tarvitset myös hiilloksella olevan nuotion. Annoksen voit myös tuplata. Ainekset: 2 1/2 dl maitoa, 1/2 palaa hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa, 1/2 dl sokeria, 1/2 ti suolaa, 2 tl kardemummaa, 1 dl Sunnuntai Juokseva -rypsiöljyvalmistetta ja noin 8 dl vehnäjauhoja. Lisäksi 1 purkki vaahdotettua kermaa ja hilloa. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja kuivahiiva katso pakkauksen ohje. Lisää suola, sokeri, kardemumma, Juoksevaöljy ja jauhot ja alusta ne taikinaan, anna taikinan kohota. Leivo taikinasta ohuita nauhoja ja kierrä ne tikun ympärille. Kypsennä pullat lähellä hiillosta, kierrä tikkua kokoajan niin kauan, että pinta on kauniin ruskea ja sisältä kypsä=pulla irtoaa helposti ja tikkuun ei jää taikinaa. Ota pulla pois tikusta ja laita koloon kermavaahtoa ja hilloa.
 
Munkit
Tähän tarvitset kaasupolttimen, uuniritilän, reikäkauhan ja kattilan tai padan. Ainekset: 5 dl maitoa, 50g hiivaa, 2 munaa, 1 dl sokeria, 3 tl kardemummaa, 2 tl suolaa, 100 g margariinia tai juoksevaa margariinia, 12-13 dl vehnäjauhoja ja keittämiseen ruokaöljyä. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita maitoon munat, sokeri ja mausteet. Lisää jauhot ja pehmeä rasva. Anna kohota. Leivo tangoiksi ja jaa paloiksi ja pyörittele pulliksi, anna kohota. Laita polttimen päälle uunuritilä ja sen päälle pata. Kaada öljy pataan ja kuumenna, testaa kuumuutta pienellä palalla taikinaa. Tee pullan keskelle reikä ja paista ensin litteämpi puoli ja käännä toisinpäin. Nosta munkit valumaan talouspaperin päälle ja sokeroi ne pakatepussissa ravistaen.    
 
Ampiaisenpesä
Tähän tarvitset irtopohjakakkuvuoan, desimitan, vatkaimen, sitruspuristimen, raastimen tai jos ei ole, niin juustohöyläkin käy ja tavallisen uunin. Ainekset: 200g margariinia, 1 1/2 dl sokeria, 2 kananmunaa, 3 1/2 dl vehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta ja 1 appelsiinin mehu ja raastettu kuori. Kuorrutus: 1 valkuainen, vajaa 1dl sokeria, 50g kookoshiutaleita ja 1 rkl kaakaota. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita jauhot ja leivinjauhe, lisää ne ja appelsiinin mehu ja raastettu kuori. Laita taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia. Vatkaa sillä väliln kuorrutusta varten valkuainen vaahdoksi, ripottele sokeri joukkoon jatkuvasti vatkaten ja lisää lopuksi keskenään sekoitetut kookoshiutaleet ja kaakao. Levitä kuorrutus kakun pinnalle ja paista vielä noin 20 minuuttia.
 
Kevätleivokset (kääretorttuleivokset)
Tähän tarvitset tavallista uunia, uunipellin, leivinpaperia ja vatkaimen. Pohja: 3 munaa, 2 dl sokeria, 2 dl vehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta ja 1/2 dl maitoa. Täyte: 2 dl hilloa tai sosetta. Päälle: 1 tölkki aprikooseja tai 1 tölkki persikanpuolikkaita ja 3 dl kuohukermaa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikainaan maidon kanssa. Kaada taikina leivinpaperille pellille. Paista 200 asteessa 6-8 minuuttia. Kumoa kakkulevy sokeroidun leivinpaperin päälle. Levitä hillo tai seos kakkulevylle ja kääri rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Vatkaa kerma ja valuta hedelmät. Leikkaa kääretorttu viipaleiksi ja laita ne leikkauspinta päällepäin lautaselle. Levitä paljon kermavaahtoa päälle ja laita hedelmänpuolikas keskelle leivosta.
 
Unelmatorttu
Tähän tarvitset tavallista uunia, uunipellin, leivinpaperia ja vatkaimen. Pohja: 4 munaa, 1 1/2 dl sokeria, 3 rkl perunajauhoja, 3 rkl vehnäjauhoja, 3 rkl kaakaojauhetta, 1 tl leivinjauhetta. Täyte: 1 prk rahkaa, 3 dl kuohukermaa, 3/4 dl sokeria, 2 tl vanilijasokeria, 1 rkl sitruunamehua, 2 pientä banaania ja 100g suklaarouhetta. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon. Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä 225 asteessa 5-7 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Leikkaa banaanit pieniksi kuutioiksi, rouhi suklaa. Jätä vähän rouhetta tortun koristeeksi. Yhdistä täyteaineet keskenään. Levitä 2/3 täytettä torttupohjalle. Kääri rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Levitä loput rahka-kermaseoksesta tortun pinnalle. Ripottele koristeeksi loput suklaarouheesta. Voit laittaa tortun jääkaappiin mehevöitymään joksikin aikaa ennen tarjoilua. 
 
Vaniljainen mangokakku
Näitä hyytelökakkuja tulee tehtyä kun ei tarvitse käyttää uunia. Tähän tarvitset iropohjakakkuvuoan, vatkaimen, sitruspuristimen, varmaan ilman sitruspuristintakin pärjää kun puristaa hedelmästä suoraan mehua. Pohja: 60g margariinia, 10 kpl digestivekeksejä. Täyte: 3 liivatelehteä, 2 rkl sitruunamehua, 1 purkki kuohukermaa, 2 purkkia Sunnuntai Vaniljaa, 3/4dl sokeia. Kiille: 1 1/2 liivatelehteä, 1 rkl sitruunamehua, 2 purkkia mangososetta (lasten välipalasose), 1-2 rkl sokeria. Koristeeksi: hedelmiä tai marjoja. Leikkaa leivinpaperista pohjan kokoinen pala ja laita se vuoan pohjalle. Sulata margariini, hienonna keksit ja yhdistä ne ja painele vuoan pohjalle, laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Liota liivatetehdet kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Vaahdota kerma, lisää Vanilja ja sokeri. Purista liivatteet kuiviksi ja liuota kuumaan mehuun ja vatkaa seoksen joukkoon. Kaada keksipohjan päälle tasaiseksi. Anna hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia. Valmista kiille, liota liivatteet. Sekoita kiilteen aineet keskenään, purista liivatelehdet kuiviksi ja liuota kuumaan mehuun ja lisää seokseen vatkaten. Anna hyytyä jääkaapissa noin 1 tunti tai yön yli. Irrota kakku vuoastaan, koristele jos haluat ja nosta tarjolle.
Voit tehdä tämän ilman kiillettäkin jos tuntuu työläältä.
 
Valkosuklaaunelma (hyytelökakku)
Tähän tarvitset irtopohjakakkuvuoan, vatkaimen, kahvinkeittimen tai jos ei ole, niin pelkän suodatinosan ja kuumaa vettä. Pohja: 200g suklaamurukeksejä ja 1/2 dl sulatettua margariinia. Täyte: 200g valkosuklaata, 1 dl vahvaa kahvia, 6 liivatelehteä (1/2 dl kerma- tai kahvilikööriä), 2 tl vanilijasokeria ja 4 dl vaahtoutuvaa vanilijakastiketta tai kermaa. Koristeeksi: kahvipapumakeisia ja/tai ananaskirsikoita. Vuoraa kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Hienonna keksit ja lisää sula margariini, sekoita ja painele vuoan pohjalle. Laita liivatelehdet kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Sulata suklaa vesihauteessa. Purista liivatteet kuiviksi ja sulata ne kuumaan kahviin. Vatkaa liivatesoes sulaan valkosuklaaseen. Anna jäähtyä hetki. Vaahdota vanilijakastike tai kerma ja sekoita suklaa ja likööri kermaan. Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Irroita kakku vuoasta ja koristele.
 
Persikka-kermahyytelö
Tähän tarvitset, kakkuvuokaa, paistinpannua, vatkainta.
Ainekset: 6 liivatelehteä, 1 tlk(450g) säilykepersikoita, 2 kananmunaa, 1/2 dl sokeria, 1 sitruunan mehu, 3 dl kouhukermaa. Nougat: 1 dl sokeria, 1 dl mantelirouhetta, leivinpaperia ja öljyä. Valmista nougat, sulata sokeri kuivassa paistinpannussa kullanruskeaksi. Lisää mantelirouhe ja sekoita. Kaada seos öljytylle leivinpaperille. Irrota nougat kun se on jäähtynyt ja leikkaa veitsellä rouheeksi. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Valuta persikat siivilässä, säästä liemi. Asettele persikan puolikkaat kupera puoli kakkuvuoan pohjaa vasten. Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Lisää sitruunanmehu ja 1/2 dl hedelmälientä. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna tilkka hedelmälientä ja liuota siihen kuiviksi puristetut liivatelehdet. Lisää keltuaisvaahtoon. Sekoita joukkoon kaikki muutkin eli kerma- ja valkuaisvaahto ja nougat. Kaada seon vuokaan persikoiden päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin, mieluiten yön yli. 
 
Banaani-mustikkasmoothie
1 iso banaani, 2 dl mustikoita, 3dl maitoa, jugurttia, jäätelöä tai vähän jokaista tai soijajuomaa, 1rkl hunajaa tai sokeria ja halutessasi voit laittaa 3 rkl kauralesettä. Pilko banaani kulhoon, lisää muut ainekset ja sekoita sauvasekoittimella juomaksi.
  
Mannapuuro
Ainekset: 1 litra maitoa, 1 1/2 dl mannasuurimoita ja 1/2 tl suolaa. Kiehauta maito, sekoita kokoajan. Vispilöi kiehuvaan maitoon suurimot. Keitä puuroa hiljalleen välillä sekoittaen 5 minuuttia. Mausta suolalla. Tarjoa vaikka hillon kanssa.
 
Lempeä lesepuuro
Ainekset: 5 dl vettä, 5 dl maitoa, 2 1/2 dl Elovena Plus kauraleseitä ja 1/2-1 tl suolaa. Kuumenna vesi-maitoseos kiehuvaksi. Sekoita joukkoon kauraleseitä ja keitä hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta suolalla. Tarjoa hillon tai kiisselin kanssa.